DAN DIACONESCU, dezvăluiri bombă! AU FOST SAU NU ASASINAȚI Eminescu, Preda și Păunescu?
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Video » A început războiul de gherilă în Rusia! „Birourile militare de înrolare sunt în flăcări!”

A început războiul de gherilă în Rusia! „Birourile militare de înrolare sunt în flăcări!”

De: Maria Iancu 29/04/2022 | 09:00

Pe teritoriul Rusiei ar fi început războiul de gherilă, susține Alexei Arestovici, consilier al lui Volodimir Zelenski, după izbucnirea incendiilor în masă din diverse oraşe rusești. Arestovici a menţionat că, de curând, au avut loc atacuri asupra birourilor militare de înrolare, se arată într-un documentar realizat de Gândul.ro.

În noaptea de 25 aprilie, în oraşul rus Briansk, un depozit de petrol a luat foc. Localnicii au spus că au auzit explozii. În legătură cu cele întâmplate în Briansk, există informaţii că au fost evacuate persoanele care locuiesc în apropierea locului incendiului. Ruşii discută activ despre acest incendiu pe reţelele de socializare, suspectând că „ceva nu este în regulă”, criticând conducerea rusă şi recunoscând că Ucraina este în război şi că nu ar fi vorba doar de o aşa-numită „operaţiune specială”.

„Nu se ştie ce se întâmplă în Rusia”

Potrivit celor care stau în vestul Rusiei, explozii şi incendii au avut loc în mai multe cartiere din acest oraș. Conform unor informaţii neconfirmate, a doua sursă de foc are originea în zona în care se află o unitate militară având legătură cu Direcţia principală de rachete şi artilerie a Ministerului Apărării.

(CITEȘTE ȘI: LA CE ARMAMENT A RECURS RUSIA ÎN RĂZBOIUL DIN UCRAINA. RACHETELE SPECIALE SUNT ”AȘII” LUI PUTIN)

Briansk este un centru administrativ la 154 km  nord-est de granița cu Ucraina, în apropierea regiunilor Sumi și Cernihiv și se află la aproximativ 380 km distanță de Moscova, capitala Rusiei. Servea drept bază logistică pentru intervenţia militară a Rusiei în Ucraina de mai bine de două luni.

„Nu se ştie ce se întâmplă în Rusia. Baza militară din Ussuriysk este în flăcări, birourile militare de înrolare sunt în flăcări, unitățile militare sunt în flăcări, unele depozite, casele guvernatorilor. Am senzaţia că războiul de gherilă a început în Rusia.

Acest lucru este valabil mai ales pentru birourile militare de înrolare”, a spus Arestovici.

Un alt incendiu a izbucnit la o bază aeriană militară din Ussuriysk

Un incendiu a izbucnit și la o bază aeriană militară din Ussuriysk, Rusia. Martorii oculari au raportat fum negru gros deasupra unităţii militare. În acest context,  Moscova a acuzat în repetate rânduri forțele ucrainene că au efectuat lovituri pe teritoriul Rusiei, în special asupra unui sat din regiunea Briansk. Guvernatorul regiunii Belgorod, de asemenea frontalieră, a declarat că elicoptere ucrainene au tras asupra unui depozit de combustibil… acuzații ce nu au fost confirmate.

Și consilierul şefului Preşedinţiei, Mykhailo Podoliak, a comentat seria incendiilor din Rusia, amintind de karma pentru uciderea copiilor ucraineni.

Ce înseamnă războiul de gherilă

Război de gherilă este un nume dat unui stil neconvențional de luptă practicat de un număr mic de combatanți, de regulă civili, care utilizează tactici bazate pe mobilitate pentru a lupta contra unei armate mai mari și mai puțin mobile. Trupele de gherilă se folosesc de ambuscade, atragerea inamicului într-un teritoriu nefamiliar și/sau nepropice acestuia și atacuri-surpriză îndreptate asupra unor ținte vulnerabile din teritoriul inamic.

Scopul gherilelor este de a uza forțele inamice, de le reduce moralul, expunându-le la riscuri continue, forțându-le să consume mijloace și resurse inutil și frustrând eforturile lor de război. Mao Tse-tung, un mare expert în această formă de război, a vorbit despre războiul de gherilă ca fiind „arta de a zdrobi inamicul cu o mie de vârfuri mici”.

(VEZI AICI: PUTIN AMENINȚĂ OCCIDENTUL: ”ACEST LUCRU LE VA DA DE GÂNDIT!”. RUSIA A LANSAT RACHETA ”SATAN”)

Caracteristici ale războiului de gherilă

În domeniul tactic, gherila nu se manifestă cu acțiuni de masă, chiar și atunci când mediul și circumstanțele particulare favorizează concentrarea a numeroase unități este întotdeauna o luptă episodică, care poate crește în intensitate și extensie.

Poate apărea în timpul unui conflict armat între doi sau mai mulți beligeranți și, în acest caz, are loc, de preferință, departe de linia frontului, dar în zonele ocupate de armatele care operează, imediat în spatele sau pe liniile de comunicare ale unuia dintre oponenți sau, mai rar, în zone îndepărtate: aproape întotdeauna, însă, în teritorii care au fost ocupate în timpul operațiunilor de război sau care sunt disputate.

Se spune că, pentru a conduce cu succes un război de gherilă, există anumite cerințe de bază. Este nevoie de o rețea dezvoltată, adaptabilă și flexibilă de comunicare, comandă, control și informație.

(CITEŞTE ŞI: CÂT DE BOLNAV ESTE LIDERUL DE LA KREMLIN)

O dată cu creșterea numărului de unități, nevoia de comunicare este mai mare și nu se poate conta pe o singură rețea. Comandanții unităților cu autonomie decizională amplă. Gherilele nu se pot opri niciodată. Nu există posibilitatea de a ține o armată de gherilă în așteptare, ci este necesar să o menții constant activă. Deoarece obiectivele militare ale gherilei sunt mici și foarte numeroase, planificarea centralizată a activității de război nu este aplicabilă.

Sprijinul populației locale este și el un factor important într-un război de gherilă. Locuitorii unei regiuni observă imediat prezența forțelor armate străine, deci este imposibil să se ascundă. În plus, este nevoie și de un armament ușor de transportat.

Artileria grea, vehiculele blindate și aviația sunt excluse din războiul de gherilă: războiul de gherilă este în esență o activitate de infanterie, susținută cel mult de mortiere și artilerie ușoară.

Cel mai rău dușman al gherilelor este timpul

Gherila trebuie să funcționeze cu scopuri specifice, concentrând acțiuni pe obiective profitabile și importante, evitând actele de puțin interes. Acest lucru necesită o cunoaștere perfectă a mediului, iar o condiție prealabilă în fiecare activitate de gherilă este funcționarea unui serviciu de informații corecte.

(NU RATA: VEDETE PRO ȘI CONTRA LUI VLADIMIR PUTIN. PERSONALITĂȚILE PLANETEI S-AU ÎMPĂRȚIT ÎN DOUĂ TABERE)

Intensitatea războiului de gherilă nu este niciodată constantă. Urmează perioade de activitate, perioade de așteptare și pregătire. Perioadele de așteptare sunt în majoritatea cazurilor impuse de condițiile meteorologice nefavorabile sau în timpul unui conflict, de nevoile strategice, pentru care comandamentul armatei prietene poate dispune suspendarea gherilei pe întreg teritoriul în cauză sau într-o parte limitată a acestuia.

Așteptările și pregătirile, totuși, nu pot fi lungi. Cel mai rău dușman al gherilelor este timpul. Dacă se așteaptă mult timp, încep să apară îndoielile, dezertările, oboseala.

Contrar operațiunilor normale de război, în care beligeranții avansează de-a lungul anumitor direcții strategice și tactice, gherila cucerește noi teritorii și noi adepți, extinzându-se ca o pată de petrol. Acest lucru se datorează tendinței naturale pe care o au de a-și lărgi întotdeauna câmpul de acțiune, căutând siguranță și protecție în spațiu și pentru simpatia naturală pe care o provoacă în populațiile pe care le abordează.

Documentarea a fost realizată de Gândul.ro.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
A absolvit Universitatea Hyperion, specializarea Jurnalism. S-a alăturat presei în anul 2016, iar din 2019 este redactor la publicația CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL.
Parteneri
Cum arată ACUM cea care în trecut era votată „cea mai sexy femeie din lume”! S-a schimbat total
Cum arată ACUM cea care în trecut era votată „cea mai sexy femeie din lume”!...
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul a murit la 69 de ani
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Mihai Trăistariu, dezvăluiri șocante despre starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiță: „În primăvară a venit salvarea și l-a luat”. Ce nu știa publicul
Mihai Trăistariu, dezvăluiri șocante despre starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiță: „În primăvară a...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Rezultat exit poll alegerile prezidenţiale 2024: Marcel Ciolacu intră în turul doi cu Elena Lasconi. Călin Georgescu, marea surpriză
Rezultat exit poll alegerile prezidenţiale 2024: Marcel Ciolacu intră în turul doi cu Elena Lasconi....
Viața în cel mai geros oraș din lume. Cum supraviețuiesc cei 300.000 de locuitori: „Te îmbraci în straturi, ca o varză”
Viața în cel mai geros oraș din lume. Cum supraviețuiesc cei 300.000 de locuitori: „Te...
Estimări ale votului la prezidențiale, până la ora 18.00. Tensiune înainte de închiderea urnelor
Estimări ale votului la prezidențiale, până la ora 18.00. Tensiune înainte de închiderea urnelor
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Viorel Lis, prima apariție după ce Oana Lis a anunțat că este internat în spital! Ipostaza inedită în care s-au afișat cei doi
Viorel Lis, prima apariție după ce Oana Lis a anunțat că este internat în spital!...
Chinuri groaznice pentru Cotabiță în ultimele zile de viață! Dezvăluiri ȘOCANTE
Chinuri groaznice pentru Cotabiță în ultimele zile de viață! Dezvăluiri ȘOCANTE
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților, de fiecare zi.”
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături...
Rezultate exit-poll alegeri prezidențiale 2024: Marcel Ciolacu - 25%, Elena Lasconi - 18.1%, Călin Georgescu - 16%, George Simion - 14.1%, Nicolae Ciucă - 13%, Mircea Geoană - 5.5%
Rezultate exit-poll alegeri prezidențiale 2024: Marcel Ciolacu - 25%, Elena Lasconi - 18.1%, Călin Georgescu...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
OPPO a prezentat noul telefon Find X8 Pro în România
OPPO a prezentat noul telefon Find X8 Pro în România
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
"Păcat că la aceste alegeri nu se acordă puncte și pentru ținute". Iulia Albu a...
Prezența la vot – Alegeri prezidențiale 2024, turul 1. Aici poți vedea LIVE rezultatele de la BEC. Record: prezența la vot a trecut de 51%. Update
Prezența la vot – Alegeri prezidențiale 2024, turul 1. Aici poți vedea LIVE rezultatele de...
Video. Talk show uluitor Mihai Tatulici – Călin Georgescu, candidatul independent cu rezultate şocante la alegerile prezidenţiale 2024
Video. Talk show uluitor Mihai Tatulici – Călin Georgescu, candidatul independent cu rezultate şocante la...
Anunț șocant despre Ion Iliescu. Ce s-a întâmplat cu fostul președinte al României
Anunț șocant despre Ion Iliescu. Ce s-a întâmplat cu fostul președinte al României
Rezultate şocante! Un candidat vine tare pe turnantă, răsturnare de situaţie. EXIT POLL la ora 18
Rezultate şocante! Un candidat vine tare pe turnantă, răsturnare de situaţie. EXIT POLL la ora...
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
Incidente la Alegerile Prezidenţiale 2024: tentative de fraudare a votului şi filmări în cabinele de vot
Incidente la Alegerile Prezidenţiale 2024: tentative de fraudare a votului şi filmări în cabinele de...
Decizie șoc pentru Ion ILIESCU. Înalta Curte de Justiție a hotărât definitiv
Decizie șoc pentru Ion ILIESCU. Înalta Curte de Justiție a hotărât definitiv
Bomba din sondajele exit-poll, ora 21.00. Clasament surprinzător
Bomba din sondajele exit-poll, ora 21.00. Clasament surprinzător
Test de inteligență | Găsiți infractoarea! Care dintre aceste 3 femei a furat bebelușul din maternitate?
Test de inteligență | Găsiți infractoarea! Care dintre aceste 3 femei a furat bebelușul din...
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a însoțit-o pe soție, deși el a votat în diaspora
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă:
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e...
Exit Poll ora 21.00, rezultate șoc la alegeri prezidențiale 2024, turul 1. Cine intră în turul 2, numărătoarea CURS, AVANGARDE și CIRA
Exit Poll ora 21.00, rezultate șoc la alegeri prezidențiale 2024, turul 1. Cine intră în...
Cine este Călin Georgescu, surpriza uriașă de la alegerile prezidențiale 2024
Cine este Călin Georgescu, surpriza uriașă de la alegerile prezidențiale 2024
Gabriel Cotabiță a murit. Motivul decesului
Gabriel Cotabiță a murit. Motivul decesului
×